Визуализация на ДНК доказва съществуването на Бог

Молекулярна Биология: Визуализация на ДНК, РНК, двойна спирала на ДНК, Репликация синтез на ДНК процесът на копиране на двойната верига на ДНК делене на клетката
НАУКАТА ПРОМЕНЯ КОНЦЕПЦИИТЕ НИ:
Молекулярна Биология: Визуализация на ДНК доказва съществуването на Бог - разкодират Неговото послание

Процесът на репликация на ДНК, който виждате наподобява една гениална фабрика, където всички процеси протичат с огромна скорост и в невероятен ред.

Въпросът е, кой е инженерът на тази фабрика? Ние сме интелигентни същества и знаем, че една толкова сложна и организирана система по никакъв начин не може да се появи случайно? Нещо повече; възниква въпросът, какви сили ръководят тези процеси в момента който ги наблюдаваме?Това предизвиква концепциите дори на вярващите, понеже в този случай не можем да говорим за Бог като отделено от живота същество. Силата на Творецът-Инженер зад всичко това, присъства във всяка една секунда, във всеки един от тези процеси. Без постоянния прилив на неговата универсална първична сила, всичко което познаваме като реалност би се разпаднало за секунди - понеже всичко е съставено от невидима енергия.

Единствено благодарение на универсалната първична сила на Бог, протоните и електроните влизат в хармонично взаимодействие, създават атоми, които от своя страна създават молекулите изграждащи от невидимата енергия нашия видим свят. Науката днес показва нагледно, защо казваме, че Бог е навсякъде и във всичко. Науката днес показва, че съществуването на живота е резултат на "Интелигентен дизайн", а не случайност.

Въпросът вече не е, дали Бог същестува. Истинският въпрос е защо - с каква цел, Той ние е създал. Религията не можа да отговори задоволително на този въпрос до сега. Днес може би науката ни дава много повече отговори.

Кодираното послание на Създателя
През 2001 г. сондата WMAP улови т.н. фоново излъчване, запазило се от момента на зараждането на Вселената. За учудване на всички, редът на сътворението показва неочакван ред, а не хаос. В това учените виждат послание което Творецът е оставил за нас още при сътворяването преди 14 милиарда години. Прочетете...

Това и редица други нови научни открития показват недвусмислено, че ние сме били крайната цел на неговото творение. Без човека, космосът е като музей без посетители. Създателят, както и да го наречем, ни е направил способни да разберем творението му; да разгадаем принципите и най-вече да можем да изпитваме радост от крастотата и хармонията в природата. Може би това показва желанието на нашия създател ние да можем да почувстваме неговат любов и да можем да откликнем на неговите мисли, чувства и цели.

Макар и в поетична форма, Обединителния принцип заявява следното:

"Защо тогава Бог създава силата на любовта по-могъща от силата на Принципа? Любовта е импулсът и целта, поради които Бог създава Творението. Ето защо любовта е най-ценният аспект на всичко. За Творението тя е източник на живот, щастие и радост. Макар Бог да създава всички неща в съответствие с Принципа или със законите, Той сътворява любовта като най-могъщата сила, защото крайната Му цел е господство на любовта."

Ние сме интелигентни същества и знаем, че една толкова сложна и организирана система по никакъв начин не може да се появи случайно? Интелигентна сила на Твореца е навсякъде и прави възможен живота. Свикнали сме да наричаме тази сила Бог, но едвали името е от значение, въпроса е, че явно е създателя на всичко и е в основата на живота. И определено тази сила е в нас и във всичко живо, а не нещо създало ни и изоставило.


Прочетете още:
снимка
ЖИВОТЪТ: Случайност или "Интелигентен дизайн"Принципи на Творението
Случайна еволюция или "Интелигентен дизайн"
ОБЩОТО В РЕЛИГИИТЕ: Бог е Родител на цялото човечество
Най-големите религиозни фанатици днес
Грешките на Дарвин
Съдя прекрати дело срещу Бог
Сексуалността и генетиката

Дарвинизмът срещу Бог
Молекулярна Биология: Визуализация на ДНК, РНК, Спиралата на ДНК, Ензими, двойна спирала на ДНК, Репликация или синтез на ДНК е процесът на копиране на двойната верига на ДНК преди делене на клетката

14 comments:

 1. Много добра статия,ще я препоръчам на приятели

  ReplyDelete
 2. И науката и религията ни водят към излизане от невежеството. И двете се стремят към откриването на истината; Науката относно външния свят и природните закони; Религията относно целта на живота и духовните-морални закони.

  Това са две страни на монетата. Но както религията трябва да се оттърси от някои фанатични идеи, така и науката трябва да се оттърси от фанатичния атеизъм.

  ReplyDelete
 3. Не мисля, че може да се вярва в нещо без доказателства, тъй като иначе не бихме могли да отсеем измислицата, а ако има доказателства, то става факт, не вяра, на тази основа отхвърлям всички религии, тъй като те са основани на вяра.

  ReplyDelete
 4. Не разбрах точно по какъв начин тази визуализация доказва съществуването на Бог и единствената теза която откривам в написаното е че такова сложно нещо просто се нуждае от създател и не може да е творение на природата и нейната еволюция?Не разбирам защо е нужен някой висш създател за да вярва човекът че той е на тази земя за да 'изпитва радост от крастотата и хармонията в природата',не разбирам защо на човек му е нужен Бог,нужно му е нещо висшо и далечно величествно за да повярва в любовта,защо е неспособен да реши че любовта не е далечна и може да съществува ччисто и просто на земята около нас.Защо човек продължава да гледа във високото,защо му е нужен някой висш за да се стреми към висшето,защо все още гледа в небесата вместо да слезе на земята и да живее стойностно своя живот целейки се в собствено съвършенство.

  ReplyDelete
 5. Статията само констатира, че това са новите научни открития и заключенията които науката прави. Нейната цел не е да ги описва подробно - понеже това е невъзможно в една статия. По-скоро целта е хората да чуят и знаят, че това са заключенията на науката и да се заинтересуват да прочетът повече за "Интелигентния дизайн"

  Интелигентния дизайн е нова научна концепция. Поради това някои я бъркат са "Креационизма". Тази нова научна теория, може да се каже, че коригира проблемите и на "Еволюционната" и на "Креационистката" теории. Така донякъде, тя се явява обединителен фактор между двете и дори между религията и науката. Тя показва, че тези предишните едностранчиви разбирания преднамерено и целенасочено са избягвали част от истината и са отивали в крайности. Отново се убеждаваме, че в конфликтите, често Истината е по средата. Спорещите партии просто хващат част от нея и фанатично спорят отричайки останалата част от истината.

  ReplyDelete
 6. Вярвайте на "новото" научно течение, само така! И да не забравите да протестирате срещу употребата на дихидроген моноксид!

  ReplyDelete
 7. Да ви дам един жокер хварлете един поглед на Корана - книгата на мюсюлманите. Там тези процеси и явления са описани изклю4ително точно но все пак моля погледнете го чисто научно без религиозни фанатици или хора коити си нямат хал хабер от наука.

  ReplyDelete
 8. Християнството е фикция като комунизама!!!
  Повече от ясно е ,че няма такъв глупак който да седи на небето и да Ви бройка дали хапвате свинско или постите! Просто на времето свинското в него регион е било малко и не достигало и за да не се стигне до ексцесии защото свинското е по готино от боба трябвало да измислят нещо ,но на някои-(поповете )им харесало да лежкунят и да се правят на важни се поддържа тази простотия!
  ЗАПОМНЕТЕ няма такова нещо като Господ !
  Елементарно ако е толкова велик и умен няма да седи на небето и да броика кой какво похапва.
  И забележете не казвм христос ,алах ,буда, кришна итн други измислени богове просто хората измислили крушкати спрели да се страхуват от тъмното! Значи да се държат в подчинение хората трябва някакво плашило на небето което да те стряска.

  ReplyDelete
 9. Разбира се, че няма глупак който да седи на небето. Никоя религия никога не е вярвала такива глупости.

  Както виждаш Бог е навсякъде, дори във невярващите - силите и законите които задвижват тази вселена и живота.

  "Господ", е превода от английски на думата "Лорд"-господар или господин. Това не означава Бог.

  Христос е човек, а не Бог! Единен в сърцето си с Бог. Буда е човек реформирал Хиндуизма. Кришна е по-съвременен реформатор. А Аллах преведено означава Един Бог - и става въпрос за същия Бог на Евреите и Християните - Създателят на всичко, в който вярват всички религии.

  Бог не го интересуват дни, какво ядеш или други ритуали. Ритуалите са резултат на културния период и традициите в които е възникнала всяка една религия. Просто без хладилник по онова време свинското е било опасно в арабските територии.

  Вярвания в крушки, пари и други матерялни неща е идолопоклонничество, не вяра в Бог. Това е материализъм, противното на вярата която поставя духовното над матерялното. Това всъщност е вярата на атеизма - поставяща материялните неща да са приоритет в живота. Такива хора са си атеисти и са водени от матерялните си желания и страсти. Те винаги са водели света към аморалност.

  Бог през хилядолетията е работил усилено да ни извади от това низко, невежо и животинско състояние - издигайки постепенно морала и съвестта на човечеството.

  Целият прогрес (законите, моралността, демокрацията) са резултат на усилията на Бог и вярващите.

  Бог позволява научния и техничеси прогрес в последните столетия за да допринесе да изградим идеални условия за живот, но моралната криза и егоизма не позволяват този прогрес да достигне пълния си капацитет.

  ReplyDelete
 10. tova sa pulni tupotii! za6to v imeto na bog curkvata e ubivala po nai-jestok na4in u4enite, a sega "bog pozvolqva nau4en i tehni4eski progres"? kak ttaka izvednuj re6i da pozvoli? i posle drugo-nqma po-nemoralni i izvrateni hora ot uj bogoizbranite vis6i sanovnici, papi, kardinali i drugi podobni lapa4i ot koito nikoi nqma nujda!

  ReplyDelete
 11. Благодаря за хубавия и точен коментар. Особенно през средните векове църквата изпада в ужасно корумпирано, материалистично и безбожно състояние. Това е против Божията воля. Това е причината Бог да се опита чрез реформацията да събуди истинска вяра и съвест у хората, но и те не успяват напълно. Християните и всички религии днес трябва да разберат, че с този егоизъм, делени и сектантство няма начин да са в крак с Божията воля. Бог е родител на цялото човечество и не ще търпи вече деления, цепления, раздори и конфликти. Както виждаме днес дори науката и техниката допринасят света да се превърне в "Едно световно обединено семейство" - което първоначалния идеал на Бог.

  ReplyDelete
 12. Проблемът на всички ви е, че приемате живота за създаден, а не за еволюирал и ако имахте някаква представа от еволюция, а съм сигурен, че нямате, то щяхте да разберете сами къде ви се къса нишката на логиката...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ако логиката ти е, че хиляди молекули сами ще се свържат в логична структура, че и туку от нищото ще започнат да се самовъзпроизвеждат... Не знам, но това не е логика, това е "Сляпа ВЯРА". Ти си приел сляпо да вярваш в ЕВОЛЮЦИЯТА, като водена от самосебе си, и пропускаш факта, че без Интелитентен дизай на Създател тези еволюционни процеси са просто невъзможни.

   Delete
 13. Невежеството не е пътя към прогрес. Креационизма и Интелигентния дизайн са две различни неща. Креационизма е потдържан главно от християнството. Според Креационизма Бог е създал света за 6 буквални дни.

  Интелигентния дизайн е потдържан от топ-съвременни учени. Той отрича както сътворението за 6 дни, така и "случайната" еволюция на Дарвин.

  Интелигентния дизайн е теория основана на най-съвременните научни открития във всички области на науката. Генетиката и познанията за ДНК са само част от тях. Въпроса е, че не може да съществува живот без ДНК. А ДНК е интелигентно кодирана информация. Дори най-елементарното едноклетъчно не може да се състави и функционира без ръководната роля на ДНК. Значи някой го е програмирал преди да просъществува.

  Но това не е всичко. Функциите които потдържат създаването и репликиранането на ДНК са сили необясними за съвременната наука. Науката само може да ги изучава и използва, но живота е възможен поради наличието на тези интелигентни сили.

  Ако сравним това с теологическите виждания, трябва да кажем, че създателя, Бог или както да го наречем, не е отделен от живота. Всяка клетка, молекула, частица, съществува и функционира благодарение на тази космическа интелигентна сила. Тази сила е в основата на всичко съществуващо. Значи няма различни богове и нужда за религиозни спорове и конфликти.

  ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война
Кой унищожи Комунизма
Автобиография на д-р Мун