HOME | UC blog | Religion | Love | Spiritual | Rev. Moon | Prophecies .. . . ........... . BG . RussianEnglish

Спътник предаде послание от Бог

Спътник на НАСА е предал на Земята послание от Бог

Учени са открили шифровано съобщение, оставено преди 14 милиарда години. Данните, получени от сондата WMAP (Wilkinson Microwave Anisotropy Probe), предизвикаха огромни сензации.

Оказа се, че нашата Вселена не е безкрайна и бе определена с точност нейната възраст. Не приблизително, както преди - между 12 и 15 милиарда години. Вселената е създадена преди 13,7 милиарда години. Но най-голямата сензация бе, че създателя е оставил закодирано послание към нас.

Ехо от Големия взрив

Сондата WMAP лети от 2001 г. и лови т.нар. флуктации на микровълновия фон - фоново излъчване което е останало в пространството. Учените са успели да създадат карта на това излъчване, което те наричат реликтово, запазило се от момента на зараждането на Вселената. То е "отзвукът" от Големия взрив, когато нещо невъобразимо малко и невероятно плътно изведнъж се е "взривило", разширило и за милиарди години се е превърнало в света, който познаваме днес.
При цялото желание на учените обаче, те така и не са успели да разберат как е станало това. Останалото "ехо" образува картата, където на светлите ("горещи") участъци съответства по-мощен фон и обратно.

Послание от небето

Картината силно е озадачила космолозите. Редуването на "горещи" и "студени" области на картата показвало неочакван ред, а не хаос. Астрофизиците виждат в това "пръста на Господ", както го наричат в статията си "Послание от небето". Учените предполагат, че Вселената все пак е била създадена от някого. Защото създавайки я, той е оставил съобщение на бъдните поколения. То се е запазило благодарение на реликтовото излъчване. И се е "проявило" на картата. В нея, според астрофизиците, е шифрована информация за това кой е сътворил нашия свят.

Космосът е дъска за съобщения


По какъв начин "Посланието на Създателя" е можело да бъде кодирано, анализират Астрофизиците Хсу и Зий. Творци-Създатели се срещат в древните митове и религии на всички народи по света. И това, по всяка вероятност, не е случайно. А идеята за първото творение днес се избистря дори в откритията на науката. Много съвременни изследователи се докосват до следите на свръхразума.

Генетиката например започва да открива "Посланието на Създателя" скрито в човешкия геном. Други учени го откриват в безкрайната последователност на числото "Пи". Астрофизиците днес са уверени, че Създателят е адресирал своето "Послание" до хората и в самия ред на сътворението. Според логиката на учения, Бог не ни е оставил "послание", а цяла компютърна програма, която не е задължително да е много дълга. "Посланието" е универсално и се вижда отвсякъде. То е направено така, че да се съхранява неограничено дълго време, докато не бъде видяно от развити същества и не бъде разбрано от тях. Вселената е идеална "дъска за съобщения", твърдят астрофизиците.

Какво е казал Създателят?

Учените са уверени, че "горещите" и "студените" точки на реликтовото излъчване, различими на картата, представляват двоичен код, с който е шифровано "Посланието". А самите символи са групирани в някаква матрица-таблица. Все още е рано да се заемем с разшифроването. Първо трябва да разберем кои точки на какво съответстват. Тоест да измерим и регистрираме по-малки от установените сега разлики в мощността на реликтовото излъчване. Именно в тази насока ще бъдат извършени и по-нататъшните изследвания, които от година на година стават по-точни. Но още отсега е ясно, че "Послание" има.

Научният свят не обяви това за малоумна идея. Учените спорят по някои детайли. Хсу и Зий предполагат, че Създателят ни е съобщил за главните физични закони, на чиято основа е създадена Вселената. Според някои: по-скоро е оставен своеобразен печат, подобен на тези, които поставят бижутерите върху изделията си. И е написано: "Това направи еди кой си". Но дори и да е така, това ще преобърне с главата надолу всички представи за мирозданието, поне на хората, които все още се съмняват в съществуването на Бог...

Визуализация на ДНК доказва съществуването на Бог
Ще строят Световна магистрала
ВИНОВНИКЪТ ЗА ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ

ЩАСТИЕТО ОТ ЛЮБОВТА
СРЕЩИ В ДУХОВНИЯ СВЯТ I
Какво ни донесе "Светския Хуманизъм"?
Подкрепете усилията на Семейната Федерация за Световен Мир - НПО със специален статут в ООН.

Свържете се с нас:
Посолство на Мира,
Ул. Г. Бенковски 25, София
Тел: 02/ 983 2148
Скайп: FFWPU-BG
worldofheart@gmail.com



На какво прилича Вселената?

До неотдавна учените не можеха да се закълнат, че знаят със сигурност формата на света, в който живеем. Изследвайки картата на разпределение на реликтовото излъчване, астрофизиците стигнаха до извода, че Вселената прилича на футболна топка, която сякаш е "съшита" от петоъгълници, от додекаедри. Оказва се, че разстоянието от единия до другия край на Вселената е само някакви си 70 милиарда светлинни години.

Какво представлява краят?

За това учените предпочитат да не мислят. Обясняват: пространството сякаш е затворено в себе си. Топката, в която живеем, сякаш отвътре е огледална. И ако изпратим от Земята лъч към която и да било страна, той задължително все някога ще се върне. Затова астрономи били виждали някои (едни и същи) галактики в различни части на небосвода. Освен това от различни страни.

Сътворението на света
Жреците на съвременната космология твърдят: Вселената е възникнала от сингулярността - за нищожна част от секундата при Големия взрив нещо с колосална температура и плътност се е превърнало в кварк-глюонна плазма - в своеобразен компот с парченца елементарни частици. По-нататък, разширявайки се и кондензирайки се, се получила материя. Но е било тъмно. Вселената "светнала" и излъчването започнало да прониква едва 380 000 години след зараждането. Как в този момент да не си спомни човек думите на Господ: "И нека бъде светлина!" След около 400 милиона години се появили първите звезди, а след това всичко останало, включително и ние самите. Твърди се, че Вселената и досега продължава да се разширява. Това дава на учените основание да заявяват, че някога Вселената е била същата тази прашинка сингулярност.

източник:www.epochtimes-bg.com

СВЕТОВНА МАГИСТРАЛА

ОПРОВЕРГАХА ДАРВИНИЗМА
Най-опасната секта днес: Хуманизмът
АЛФРЕД КИНСИ: Криминалната дейност на бащата на сексуалната революция

5 comments:

  1. Тва физиците като разбият всички атоми полудяват и почват да вярват в някакви глупости като БОГ

    ReplyDelete
  2. Това ли е гледната заключението на атеистите, че 90% от човечеството са полудяли. Вярващите на земята са преобладаващия брой от хората. Защо е така?

    По вярно е да се каже, че всички велики учени, след като разберат в детайли как работят атомите, клетките и космоса... откриват на всички тези нива достатъчни и недвусмислени доказателства за съществуването на Бог-Творец-Създател зад невроятния ред и красота на творението.

    ReplyDelete
  3. да ма ако се окаже че тоз бог не е твоя бог, става лошо нали ;)

    ReplyDelete
  4. Не е възможно "Да не се окаже, че е друг бог"

    Бог е само един - създателят и първопричината на живота. Ние сме тези които го наричат с различни имена или се хващаме за различни негови аспекти, които сме разбрали или преживяли.

    Има само 5 овновни религии. Три от тях: Християни, Евреи и Мюсюлмани вярват в един и същ Бог - Богът на отец им Аврам.

    Преведено от Арабски, „Аллах“ означава „Един Бог“ – и става въпрос за същия Бог на Евреите и Християните – Създателят на всичко, в който вярват всички основни религии.

    Хиндуистите вярват в милиони богове, но само Един Бог Създател. Това е същия Бог.

    Будистите просто нямат концепция за Бог, макар че Буда често го е преживявал и е бил воден от него.

    Всички религии са иницирани от Бог, но спред историческите, културни обстоятеслтва са развили различни ритуали и традиции. Въпреки това основните морални ценности във всички тях са едни и същи.

    Да вземем например златното правило, вярата в Бог и живота след смъртта. Още повече разбирнето за стойността на семейството, верността, любовта, състраданието и всичките други добродетели... това са основните и централни ценности във всяка една религия.

    Целият прогрес (законите, моралността, демокрацията) са резултат на усилията на Бог и вярващите. Войните и насилието са резултат от материализтичното следване на егоистични интереси. Често и религиите са били въвлечени или използвани в тези мантерялни конфликти, но това е срещу есенцията им.

    ReplyDelete
  5. благодаря за насърчителните думи

    ReplyDelete