Tрябва да има училища за родители

.

Tрябва да има
Училища за родители
2009 | Автор: Juliuts | Любов | Семейство | Възпитание |

На всяко дете трябва да се гарантира абсолютното право да се роди и израстне в семейство с любящи родители

Трябва да има училища за родители и тогава всичко ще е наред. А защо няма? Защо всеки мисли, че е най-добрия родител на света? Нещо толкова сложно и важно е пренебрегнато в човешкото общество. А да израстват децата в здрави семейства с добри родители е приоритет за всяка една нация.

Специалистите заявяват, че е много по-важно да се обърне внимание на това, какво преживяват децата в семейната среда. Защо тогаво нациите продължават да водят политика срещу семейството и брака. Ако има училища за родители, в които задължително да трябва да се дипломираме, мисля че ще станем по-добри.

"Деца, които са живели в нездравословна семейна среда, показват много по-антисоциално поведение, като склонност да лъжат и да влизат в конфликти."

Да абсолютно "трябва да има училища за родители"! Всяко дете трябва да му се гарантира абсолютното право да се роди и израстне в семейство с любящи родители, които не само да му отдават истинско внимание и любов (а не само матерялни заместители), но и да се обичат помежду си. Защото любовта и доверието между родителите е основа за развитието на съвестта и сърцето на детето.

Статистиката показва, че децата от разведени родители са около 10 пъти по склонни да прибегнат към наркотици, самоубийсто, криминална дейност и т.н. Самотните майки са в много по неизгодно финансово положение и им остава малко време да се грижат и дисциплинират своите деца. При липсата на мъж в семейството децата лесно излизат извън контрол и майката не знае как да се справя. Ако пък майката е прекалено любвеобвилна и грижовна може да се прояви и обратния ефект. Прекалената емоционална зависимост само от страна на майката лесно може да се превърне във шизофренична среда; децата няма да развият емоционална независимост; емоциите лесно се предават; с израстването това води до лесно възпламеняване на емоциите във взаимни конфликти и нетърпимост.

Емоционалната реакция на детето към другите се развива в първите 6 години от живота на детето определено под най-силното влияние на родителите. Когато децата са лоши, егоистични и дори жестоки в по-голямата част можем да проследим причините за това "неестествено" поведението обратно до техния дом.

Емоционалната атмосфера в дома е средата в която детето израства и то несъзнателно я попива.


Държавите днес инвестират милиарди за борба с престъпността, корупцията и другите анти-социални поведения. Малко се прави равносметка, че това са индивиди израстнали в определена среда която е повлияла тяхното формиране като личности. Да днес в много развити държави се инвестира доста за интелектуалното образование, но не и за моралното. Нещо повече, най-ранния и най-влиятелния фактор - подготовката на родителите, които възпитават това дете, просто липсва. Социалните проблеми които наблюдаваме са резултат на това пренебрежение.

Научете защо според Семейната федерация, семейството е от такова голямо значение за обществото и как любовта се възпитава и подхранва в него.

Децата Гледат, Децата Подражават!

Абортът убива 42 млн. деца годишно

Съпружеската изневяра повишава риска за инфаркт
Истинската любов и забранената любов

Семейството: УЧИЛИЩЕ НА ЛЮБОВТА

.

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Вашингтон Таймс

Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун сложи края на Комунизма и Студената война
Кой унищожи Комунизма
Автобиография на д-р Мун